Anton Lundellin ensiensiintymisessä silmiinpistävä fakta – vain Aleksander Barkov edellä: ”Voidaan todeta, että hänestä tulee erityinen pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin väreissä ensimmäiset luistimenpiirtonsa NHL-jäihin perjantaiyönä tehneen Anton Lundellin ura taalaliigassa alkoi upealla tavalla, vaikka Florida Panthersin kolmosketjun keskellä hyökännyt sentteri jäi pisteittä. Pantteripaidat kaatoivat Pittsburgh Penguinsin luvuin 5-4 jatkoajalla.

Lundellin urakan silmiinpistävin fakta oli se, että keskushyökkääjälupaus sai vastuuta alivoimalla peräti 5.26. Lukema oli yksi isoimmista koko joukkueessa, ja toiseksi isoin hyökkääjistä. Ei liene yllätys, että enemmän pelasi vain maanmies Aleksander Barkov (6.16).

– Hän oli alivoiman tappamisessa mahtava Barkovin kanssa, hän tuhosi alivoimaa loistavalla mailapelillä. Lundell myös teki peliä… Voidaan todeta, että hänestä tulee erityinen pelaaja, joukkuekaveri Carter Verhaeghe oli sanonut toimittaja Jameson Oliven twiitin mukaan reilut 15 minuuttia kellottaneesta suomalaisesta.

Ylivoimalla vastuu jäi minimaalisesti 16 sekuntiin. Ottelun muista suomalaisista Barkov syötteli kaksi maalia, joista toinen syntyi jatkoajalla. Pittsburghin Kasperi Kapanen saalisti yhden syöttöpinnan.