Venäjän jääkiekkoliitto on julkistanut ensimmäiset Pekingin olympialaisiin matkaavat kiekkoilijansa.

Lista on tähtiloistonsa puolesta suorastaan pökerryttävää luettavaa. Valituiksi tulivat Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin sekä Tampa Bay Lightningin kahteen peräkkäiseen Stanley Cupin voittoon johdattaneet Nikita Kutsherov ja Andrei Vasilevski, jota pidetään yleisesti tämän hetken parhaana maalivahtina maailmassa.

Omat kärkivalintansa julkistivat perjantaina myös Sveitsi ja Slovakia. Sveitsi nimesi mukaan toissa kauden Norris-voittajan, Nashville Predatorsin Roman Josin, San Jose Sharksin tähtihyökkääjä Timo Meierin sekä NHL:n kesän 2017 ykkösvaraus Niko Hischierin, joka edustaa seuratasolla New Jersey Devilsiä.

Slovakian astetta nimettömämpi kärkikolmikko pitää sisällään Dallas Starsin konkaripuolustaja Andrej Sekeran, Sekeran tavoin veteraanitasoa edustavan Vancouver Canucksin maalivahti Jaroslav Halakin sekä maan lupaavimpiin kiekkoilijoihin lukeutuvan, Tampa Bay Lightningin riveissä kaksi Stanley Cupia voittaneen 24-vuotiaan puolustaja Erik Cernakin.