Vancouver Canucksin GM:llä Jim Benningillä on käsissään melkoinen soppa rokottamattoman pelaajan kanssa.

Vancouverin paikallislehti The Province uutisoi tiistaina, että Canucksin puolustaja Travis Hamonic on vieläkin sivussa NHL-seuran toiminnasta koronarokotteen puuttumisen takia.

Benning lupasi viime viikon keskiviikkona lehdistötilaisuudessa, että Hamonic ottaa rokotteen ja palaa joukkueen vahvuuteen. Nyt tilanteeseen on kuitenkin tullut yllättävä käänne.

The Athletic -sivuston Canucksin sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwal raportoi, että Hamonic pohtii parhaillaan vaihtoehtojaan. Dhaliwalin mukaan pöydällä on pahimmillaan NHL-kauden 2021-22 jättäminen väliin tai eläkkeelle jääminen.

31-vuotiaalla kanadalaisella on perjantaihin asti aikaa päättää, jättääkö hän koko NHL-kauden väliin. Kiekkopiireissä äärimmäisen perheläheisenä miehenä tunnettu Hamonic teki vastaavan päätöksen keväällä 2020, kun NHL pelasi pudotuspelinsä koronalta suojatussa kuplassa.

Benning on tehnyt puheissaan kaikille hyvin selväksi, että Canucksiin ei tule yhtään rokottamatonta pelaajaa ensi kaudella. Kokenut GM kuitenkin tukee viime heinäkuussa kaksivuotisen ja kuuden miljoonan dollarin sopimuksen allekirjoittanutta kärkipuolustajaa kaikissa päätöksissä.

– En ymmärrä, miksi ihmiset työntävät nenänsä toisen ihmisen henkilökohtaisiin asioihin. Jättäkää kaveri rauhaan ja antakaa hänen rauhassa selvittää asioita, Benning jyrähti The Province -lehden mukaan.

Hamonic on pelannut NHL:ssä yhteensä lähes 700 ottelua New York Islandersin, Calgary Flamesin ja Vancouver Canucksin riveissä. Canucksin TOP-4 -puolustajiin kuuluva kanadalainen teki viime kaudella 38 ottelussa tehopisteet 3+7=10.