Connor McDavid vaatii Edmontonilta huippukautta: ”Vanha tekosyy ei enää kelpaa!”

© Kuva: Getty Images

NHL:n kansikuvapoika Connor McDavid vaatii seuraltaan Edmonton Oilersilta selvää tasonnostoa alkavalla kaudella.

Nimekkäitä hankintoja NHL:n kesämarkkinoilla tehneet öljymiehet ovat tilanteessa, jossa tekosyyt eivät kapteenin mukaan enää ole perusteltuja.

– Ajattelen  ehdottomasti, että aikamme on nyt. Olen 24-vuotias, Darnell Nurse ja Leon Draisaitl ovat 25 ja 26, Ryan Nugent-Hopkins on 28, joten vanha tekosyy siitä, että olemme nuori joukkue, ei enää mene läpi, McDavid jyrähtää Oilersin kotisivuilla.

Kapteeni antaa myös kehuja GM Ken Hollandin kesän peliliikkeille siirtomarkkinoilla.

– Kenny on tehnyt työnsä ja hankkinut uusia palasia. Meidän tehtävämme on sovittaa ne yhteen.

Holland hankki Oilersiin ennen kaikkea kokemusta. Seuraan liittyivät kesän aikana mm. hyökkääjät Zach Hyman, Warren Foegele ja Derek Ryan sekä puolustajat Duncan Keith ja Cody Ceci.

– Lisää kokeneita kavereita. Vanhempia ääniä pukukoppiin. Kavereita, jotka ovat olleet liigassa pitkään ja pelanneet isoja pelejä, kapteeni arvioi seuransa kesähankintoja.

McDavidin itsensä viime kausi oli runkosarjan osalta sensaatiomainen miehen iskettyä 56 ottelussa 104 tehopistettä. Silti Oilersin matka katkesi toistamiseen pudotuspelien avauskierroksella. Tällä kertaa pelkkä runkosarjamenestys ei seuralle ja sen megatähdelle enää riitä.