Ottawa ja Buffalo ovat lirissä – nuorilla tähdillä erikoinen ässä hihassa sopimusneuvotteluissa

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senators ja Buffalo Sabres ovat kahdella tapaa samanlaisessa tilanteessa. Ensinnäkin kummallakin seuralla on nuori superlupaus, jonka kanssa jatkosopimuksen solmiminen on syystä tai toisesti venynyt. Ottawalla on Brady Tkachuk ja Buffalolla Rasmus Dahlin.

Toiseksi kummallakin seuralla on ongelmia palkkalattian kanssa. Nimenomaan lattian eikä palkkakaton. Kummankaan joukkueen budjetti ei tällä hetkellä ylitä NHL:n minimivaatimuksia.

Palkkalattiatilanne on tarjonnut melkoisen neuvotteluvaltin Tkachukille ja Dahlinille. Käytännössä seurojen on pakko saada heille sopimukset kouraan ennen seuraavan kauden alkua, tai he eivät ylitä liigan minimivaatimuksia. Tkachuk ja Dahlin voivat istua kärsivällisesti käsiensä päällä. Paineet ovat seuroilla.

Toinen vaihtoehto on tarjota kalliita vuoden mittaisia sopimuksia markkinoilla oleville vapaille agenteille. Tällä hetkellä kummallakin seuralla on palkkalattiaan matkaa 3-4 miljoonaa dollaria.