NHL:n pelaajamarkkinoilla on tällä hetkellä poikkeuksellisen monta pattitilannetta. Peräti viisi ison luokan rajoitettua vapaata agenttia on ilman sopimusta ensi kaudesta. Harjoitusleirit ovat jo nurkan takana, ja kauden alkuun on enää alle kuukausi.

Vaikein tilanne on Vancouver Canucksilla. Ykköspakki Quinn Hughes ja ykköshyökkääjä Elias Pettersson ovat vailla sopimuksia. Hughesille yritetään pidempää diiliä, kun taas Petterssonin on tyytyminen lyhyempään ja halvempaan pahviin. Nähtäväksi jää, miten Vancouver silloinkaan pystyy pitämään kummatkin tähtensä tiukassa palkkakattotilanteessa.

Minnesota Wildin sopimusriita on lähimpänä ratkeamista. Kirill Kaprizovin kanssa on päästy yhteisymmärrykseen palkasta ja vuosista, mutta teknisiä yksityiskohtia ei saada millään kuntoon.

Ottawa Senators puolestaan yrittää kovasti tehdä sopimusta Brady Tkachukille. Hyökkääjälle ollaan valmiita tarjoamaan kahdeksan vuoden ja yli 8 miljoonan dollarin vuosipalkkaista diiliä, mutta toistaiseksi Tkachuk ei ole tarttunut tarjoukseen.

Buffalo Sabresin puolustajalupaus Rasmus Dahlinista on puhuttu kaikkein vähiten. Viime kausi oli iso pettymys, kun Dahlin keräsi 56 matsissa tehot 5+18=23. Tehosaldo oli 36 pykälää pakkasella. Huippulupaavalle pakille on ymmärrettävästi vaikeaa määrittää sopivaa arvoa.