Henrik Lundqvist paljasti: Tästä syystä NHL-ura päättyi – ”Se oli rankkaa” 

Lauri Saastamoinen
New York Rangers v Carolina Hurricanes
Kuva: Getty Images

Maalivahtilegenda Henrik Lundqvist ilmoitti viime viikolla päättävänsä 15 kautta kestäneen NHL-uransa.

39-vuotias årelainen voitti urallaan Ruotsin maajoukkueen mukana olympia- ja MM-kultaa. Hänet valittiin vuonna 2012 NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Vaikka New York Rangersin ikonisella maalivahdilla oli runsaasti huimia meriittejä, ei hän siltikään koskaan voittanut himoittua Stanley Cup -mestaruutta.

– Minulle kyse on aina ollut voittamisesta. Toivon, että minut muistetaan voittajana, Lundqvist kertoi Aftonbladetin haastattelussa.

Rangersia koko uransa edustanut ruotsalainen joutui kahdeksan kuukautta sitten sydänleikkaukseen, mutta pääsi kuin ihmeen kaupalla takaisin jääkiekon pariin viime keväällä. Sitten tuli viimeinen niitti.

– Olin menossa takaisin Washingtoniin ja liittymässä joukkueen mukaan huhtikuussa, mutta vain päiviä ennen paluuta minulle selvisi, että kärsin sydänpussin tulehduksesta. Se oli rankkaa. Olin käynyt läpi ison operaation ja käyttänyt paljon aikaa kuntoutukseen. Tuntui kuin se kaikki alkaisi alusta, Lundqvist tilittää.

– Tunteita on paljon. Tämä on myös vähän surullista. Jokin, mikä on merkinnyt minulle todella paljon koko elämäni ajan, loppuu, ruotsalaislegenda harmitteli.

Voita robotti-imuri – arvo 499€!

  1. Vastaa kolmeen nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa robotti-imurin, jonka arvo on 499€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

NHL Suomi

Kaikki NHL:stä