Vaativan oloinen mieli: Joonas Donskoi kovin tavoittein kohti uutta arkea – ”On aika nostaa tasoa”

© Kuva: Getty Images

Pohjoisamerikkalaisissa rahakaukaloissa kaikkiaan 468 runkosarja- ja pudotuspelimatsia pistein 93+125=218 pelanneen Joonas Donskoin elämässä on kääntymässä pian taas uusi sivu, kun elämä heittää raahelaiskasvatin Colorado Avalanchesta NHL-tulokas Seattle Krakeniin. Lisäksi pelaajalle ja tämän vaimolle on tulossa perheenlisäystä.

Vaikka Donskoi on ollut viime vuosina esillä pääasiassa hyvässä valossa, haluaa hyökkääjä nostaa rimaa. NHL:ssä kaudella 2015-16 debytoinut pelaaja kertoi suunnitelmistaan taalaliigan suomenkielisillä nettisivuilla.

– Nyt on aika ottaa seuraava steppi ja nostaa tasoa. Kesällä olen tehnyt ahkerasti töitä sekä hankkinut voimaa ja luistelutehoa.

Tasapainoinen hyökkääjä on summannut NHL:n runkosarjoissa kausikohtaisesti tasaisesti päälle 30 pinnaa.

– Tavallisesti en aseta mitään selkeitä tavoitteita vaikka tehopisteisiin. Tehopisteiden valossa viime kausi oli parhaani, mutta pudotuspeleissä en pelannut parhaalla tasollani. Tärkeintä on pysyä terveenä, saada puhdas kausi, parantaa kokonaisvaltaista pelaamista ja puolustamista.

Kaksinkertainen Suomen mestari on joukkuekavereidensa kanssa jännässä tilanteessa – uuden edessä. Kenestä tulee joukkueen timantti, entä johtaja, kuka menee mihinkin rooliin?

– Isoa roolia tietysti tavoitellaan. Coloradossa aloin taas saada omasta pelistä kiinni ja nousin uudelle levelille. Se ei ollut kuitenkaan tarpeeksi. Tuntuu, että kropassa on potentiaalia vielä enempään.

– Aika vähän on vielä puhuttu lätkästä, enemmän Seattlen kaupungista ja peruselämästä. Rooliasiat ovat aina vaikeita, en ole niistä aiemminkaan keskustellut etukäteen. Pitää vain tulla harjoitusleirille kovassa kunnossa ja sitten saa sitä, mitä ansaitsee. Ja niin sen pitääkin olla.