Kanadalaislupaus Logan Mailloux, 18, tiedottaa jättäytyvänsä pois vuoden 2021 NHL:n varaustilaisuudesta tekemänsä rikkomuksen takia.

Ruotsissa nousi viime syksyllä suuri kohu, kun tapahtuma-aikaan 17-vuotias jääkiekkoilija jäi kiinni tytön salakuvaamisesta suuseksin aikana ja kuvien välittämisestä joukkuetovereilleen Snapchat-sovelluksessa. Uhri oli seksuaalisessa kanssakäymisessä omasta tahdostaan, mutta ei ollut tietoinen kuvaamisesta.

Tapausta käsiteltiin Ruotsissa rikosoikeudessa asti ja syylliselle langetettiin lopulta kymmenien tuhansien kruunujen sakot.

Syylliseksi todettu Mailloux on nyt astunut esiin NHL:n varaustilaisuuden kynnyksellä ja tunnustanut kiekkomaailmalle tekonsa. Nuori puolustaja pyytääkin NHL-seuroja jättämään hänet varaamatta tämän vuoden varaustilaisuudessa.

– NHL:ään varaaminen on etuoikeus ja kunnia, jota ei tehdä kevyin perustein. NHL-varaus on yksi pelaajan uran kohokohtia ja nyt tilanteeni huomioiden, koen etten ole osoittanut tarpeeksi kypsyyttä tai luonnetta, jotta voisin ansaita sen etuoikeuden, Mailloux kertoo.

OHL:ssä ensi kaudella pelaava Mailloux oli DailyFaceoff-sivuston mukaan kaavailtu ensimmäisen tai toisen kierroksen varaukseksi. Jotkut seurat olivat pitäneet häntä jopa ikäluokkansa 15-33 parhaan lupauksen joukossa.

DailyFaceoffin tietojen mukaan useat NHL-seurat ovat tapauksen jälkeen laittaneet Mailloux’n ”ei varata” -listalleen. Osa NHL-seuroista oli kuitenkin valmis varaamaan hänet, kunhan se sopii seuran omistajaportaalle. Jotkut seurat olivat taas kiinnostuneita varamaan Mailloux’n ”oikealla hetkellä”.

191-senttinen ja 97-kiloinen puolustaja pelasi viime kaudella Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla (HockeyEttan) SK Lejonin joukkueessa lainalla. Hän teki runkosarjan 19 ottelussa tehopisteet 7+8=15.

Lähde: Dailyfaceoff.com, Frank Seravalli