New York Islanders julkaisi juuri ennen laajennusdraftin suojauslistan deadlinea pelaajasopimuksen. Andy Greene kiinnitettiin yhden vuoden sopimuksella.

38-vuotias puolustaja pelasi tasapainoisen kauden, mutta peliesitysten voi sanoa olleen jopa toissijaisessa roolissa. Sopimus oli jatkumoa Nick Leddy -treidistä.

Islandersin valitsema puolustuskolmikko suojattavaksi laajennusdraftissa on todella selkeä. Se haluaa ehdottomasti pitää joukkueessaan Scott Mayfieldin, Ryan Pulockin ja Adam Pelechin.

Laajennusdraftin sääntöihin kuuluu, että jokaisen joukkueen tulee jättää vapaaksi vähintään yksi puolustaja, jolla on kuluneelta kaudelta 40 NHL-ottelua tai kahdelta edelliskaudelta 70 NHL-ottelua tilillään. Edellä mainitun kolmikon takana Leddy oli Islandersin ainoa kriteerit täyttänyt pelaaja, mutta häntä se ei halunnut menettää ilmaisella, joten GM Lou Lamoriello kauppasi Leddyn Red Wingsiin.

Niinpä Islesin piti taikoa jostain toinen mitat täyttävä pelaaja, joten se teki sopimuksen Greenen kanssa. Sopimus verottaa palkkakatosta 750 tuhannen dollarin verran.