Tähtimaalivahti Darcy Kuemper leireineen on kieltäytynyt jatkosopimusneuvotteluista Arizona Coyotesin kanssa kanssa, paljastaa sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli.

Coyotesissa useita tykkikausia pealnneen 31-vuotiaan kanadalaisen nykyinen, 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus Coyotesin kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen, mutta seura olisi ollut halukas neuvottelemaan jatkosopimuksesta jo vuotta ennen nykyisen pahvin päättymistä.

Kuemperin pakit Coyotesille tarkoittavat suurella todennäköisyydellä sitä, että Coyotes saattaa hyvinkin laittaa tähtivahtinsa lihoiksi NHL:n kesämarkkinoilla.

– Kuemperistä on tullut pääkohde Colorado Avalanchelle sekä Toronto Maple Leafsille. Molemmat jatkavat yhä neuvotteluja nykyisten maalivahtiensa, vapaaksi agentiksi tuloillaan olevien Philipp Grubauerin ja Frederik Andersenin kanssa, mutta myös huhut Arizonan suuntaan ovat voimistumaan päin. Myös Seattle Krakenin uskotaan olevan kiinnostunut Kuemperistä, Seravalli kertoo.

Kuemperin päättynyt kausi oli aiemman parin kauden sensaatioesityksiin peilaten pienimuotoinen pettymys. Mies pelasi runkosarjassa vain 27 ottelua torjuntaprosentilla 90,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,56.