Arizona Coyotesin päävalmentaja on nyt valittu. Pestiin hankittiin Andre Tourigny.

Tourigny on valmentanut viime vuodet OHL-joukkue Ottawa 67’s:ssä. NHL-valmentamisesta kokemusta on kolmen kauden verran, sillä hän oli Colorado Avalanchen apuvalmentaja kausina 2013-15 sekä Ottawa Senatorsin apuvalmentajana 2015-16.

Maajoukkuetasolla 47-vuotias kanadalainen on ollut viidet nuorten MM-kisat maansa maajoukkueen mukana, ja tuomisina on ollut yhteensä yksi MM-kulta ja kolme -hopeaa. Miesten MM-tasolla Tourigny debytoi tänä vuonna, mikä päättyi tunnetusti myös kultajuhliin.

Coyotes-GM Bill Armstrong bongasi tulevan päävalmentajansa ensimmäisen kerran jo 17 vuotta sitten, jolloin hän näki Tourignyn kuppilassa QMJHL-joukkueensa kanssa ja vaikuttui tämän tavasta kommunikoida pelaajiensa kanssa. Tuore valmentajasopimus on kolmevuotinen.