Monet kiekkoseuraajat yllättyivät, kun Tyson Barrie siirtyi Toronto Maple Leafsista pilkkahintaan Edmonton Oilersiin. Sopimus kattoi tämän kauden ja oli hinnaltaan 3,75 miljoonaa dollaria. Aiemmalla urallaan Barrie oli nostanut selvästi isompaa liksaa.

Barrien suunnitelma oli helppo päätellä auki. Yksi kausi Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin rinnalla Edmontonin ykkösylivoimassa toisi hänelle hurjat tehot. Kauden jälkeen hän voisi testata vapaat markkinat ja lyödä kunnolla rahoiksi, kun seurat eivät olisi enää niin isoissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Barrien suunnitelma näytti jo hetken toimineen. Supertähtien rinnalla hän iski runkosarjan 56 ottelussa huimat tehot 8+40=48. Silti hänen markkina-arvonsa ei kuitenkaan ole kohonnut pilviin, kertoo NHL-toimittaja Pierre LeBrun. Hänen mukaansa NHL-seuroja huolestuttaa Barrien kehnot puolustustaidot, mikä estää isomman diilin saamisen.

LeBrun arvelee, että Barrie voisi sittenkin pysyä Edmontonissa, jos seura antaisi hänelle pienen palkankorotuksen.

– Jos Oilers on halukas tekemään kolmevuotisen diilin, jonka arvo on jotain 4,5 miljoonan ja 5 miljoonan dollarin väliltä, niin hyväksyisin sen, jos olisin Barrie. Toki jostain muualta voisi saada miljoonan vuodessa lisää ja onhan sekin jotain, mutta hän sopii parhaiten Edmontoniin, LeBrun kirjoittaa.