Pierre LeBrun on pitkän uran tehnyt toimittaja NHL:ssä. TSN:lle ja The Athleticille työskentelevä kirjoittava journalisti on palkittukin työstään, mutta nyt hän ehdotti jotain, mikä hätkähdytti NHL-faneja.

LeBrunin mielestä viime vuoden pudotuspelien karsintakierros pitäisi tuoda pysyväksi osaksi NHL:n otteluohjelmaa. Perusteena hän käyttää muun muassa Chicago Blackhawksin ja Montreal Canadiensin etenemistä konferenssin sijalta 12 karsintakierrokselta eteenpäin. Myös Montreal Canadiensin tämän kevään menestys tuodaan esimerkkinä esille, sillä pisteidensä puolesta se ei olisi perinteisellä konferenssijaolla päässyt pudotuspeleihin.

LeBrun kysyi myös muiden mielipidettä asiasta. Hän löysi toisenkin kokeneen toimittajan kannattamaan ”säälipleijareita”, Bob McKenzien. McKenzie sanoo samaan hengenvetoon, että jos seitsemänneksi sijoitettu joukkue on runkosarjassa selkeästi parempi kuin kymmenenneksi sijoitettu, runkosarjan merkitys laskee entisestään. Jos karsintakierros toteutuisi suurista piste-eroista huolimatta, McKenzie on sitä vastaan.

Hän teki vuonna 2018 asiasta kyselyn NHL:n toimitusjohtajille. Jo silloin 20 GM:ää toivoi playoffien laajentamisesta vähintäänkin keskusteltavan. Pittsburgh Penguinsin GM:n paikan alkukaudesta jättänyt Jim Rutherford kertoo olevansa laajennuksen kannalla, mutta ei usko nyt olevan oikea aika tälle muutokselle.

Soraääniäkin löytyy. Muun muassa NHL:n komissaari Gary Bettman kritisoi ideaa jyrkästi toteamalla, että se vähentäisi runkosarjan merkitystä. Hän myös rakastaa runkosarjan viimeisille kierroksille venyviä kamppailuja viimeisistä playoff-paikoista, ja uskoi laajentamisen vaikuttavan niihin varsin negatiivisesti.

Bettman totesi nykyisten pudotuspelien toimineen loistavasti, joten ei haluaisi muuttaa niistä mitään. LeBrun mainitsee myös pitkäaikaisen NHL-vaikuttaja Brian Burken yhtenä idean vastustajista, perustelunaan runkosarjan merkityksen vähentyminen.

LeBrun uskoo silti Burken ja Bettmanin olevan vähemmistössä. Artikkelin kommentit kertovat toista, sillä ainakin ensimmäiset parikymmentä kommenttia vastustavat ideaa, ellei lasketa yhtä sarkastista Buffalo Sabresin fania, joka toivoisi kaikkien pääsevän playoffeihin, että Sabreskin olisi joskus niissä mukana.