NHL:n kypärämainokset ovat olleet onnistunut kokeilu – nyt toiveena on mainosmyynti pelipaitoihin

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä otetaan yhä vain sallivampaa ja sallivampaa linjausta mainosten suhteen. Mainostaminen kypärissä sallittiin kuluvalle kaudelle, mikä on ollut onnistunut kokeilu.

NHL on virallisesti antanut luvan jatkaa kypärämainosten myymistä ja sitä joukkueet ovat myös tehneet. Muun muassa Winnipeg Jets teki viiden vuoden mittaisen sopimuksen Bellin kanssa firman logosta joukkueen kypärissä.

Kaivattu lisätienesti on The Athleticin tekemän selvityksen mukaan herättänyt joukkueiden kiinnostuksen pelipaitamainoksiin.

— Se olisi looginen seuraava askel, kommentoi yksi NHL-joukkueen johtoportaaseen kuuluva toimihenkilö.

— En malta odottaa pääseväni myymään mainoksia pelipaitoihin, hehkutti toinen vastaavassa asemassa NHL-joukkueessa oleva. Minun ei pitäisi kuulostaa niin innokkaalta siitä, mutta se olisi suuri mahdollisuus meille urheilulajina päästä takaisin jonkinlaiseen taloudelliseen normaaliin vuoden 2020 jälkeen.

Koripalloliiga NBA:ssa pelipaitamainokset on otettu jo käyttöön. Muun muassa Golden State Warriors saa pelipaitamainoksestaan 20 miljoonaa dollaria kausittain. NHL-joukkueet tuntuvat olevan pääosin pelipaitamainosten kannattajia, mutta eivät halua jalkapallon tapaan joukkueen logoa isompia mainoksia.

Myös NHL:n pelaajayhdistyksen arvellaan olevan pelipaitamainosten kannalla. Ylimääräiset tulot seuroille tarkoittaisi sitä, että velat pelaajille maksettaisiin nopeammin. Tämä vuorostaan tarkoittaisi sitä, että palkkakattoa pystyttäisiin nostamaan aiemmin.