Washington-omistaja paljastaa: Aleksandr Ovetshkinin edellinen jättisopimus aiheutti ison kohun – jopa NBA-pomo haukkui pystyyn

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin seuralegenda Aleksandr Ovetshkinin jättimäinen, 13-vuotinen sopimus umpeutui tähän kauteen.

Maalitykin edellinen, vain kahden NHL-kauden jälkeen ilman agenttia sorvattu 124 miljoonan dollarin arvoinen jättidiili sai vuonna 2008 osakseen paljon huomiota myös yli lajirajojen. Capitalsin omistaja Ted Leonsis paljastaa jopa koripalloliiga NBA:n tuolloisen komissaarin David Sternin nälvineen tätä sopimuksen tiimoilta.

– Tämä on typerintä, mitä olen koskaan kuullut! Tulet katumaan tätä sopimusta koko loppuelämäsi ajan, Stern oli tokaissut.

Leonsis uskoi jo tuolloin NHL:n palkkatason nousevan seuraavien vuosien aikana, mikä saisi Ovetshkinin sopimuksen näyttämään myöhemmin ryöstöltä.

– Haluan ottaa riskejä. Tämä poistaa kysymykset siitä, kuinka vakavasti tähtäämme Stanley Cupiin. Kymmenen vuoden kuluttua tämä sopimus tulee näyttäytymään erittäin kannattavana. Olen varma siitä, ettei raha muuta Ovetshkinia, Capitals-omistaja Leonsis lausui tuolloin medialle ollen lopulta täysin oikeassa.

13 vuotta myöhemmin Ovetshkinilla on tilillään yhdeksän NHL:n maalikuninkuutta, Stanley Cupin voitto sekä 1197 runkosarjapelissä syntyneet käsittämättömät 730 maalia. 141 pudotuspelissä mies on merkkauttanut 71 täysosumaa.

”Ovien” tuleva jatkosopimus onkin yksi NHL:n kesän odotetuimmista tapahtumista.