Tuukka Rask aiheutti perjantaina pienimuotoisen kohun kiekkomedioissa ympäri maailman Boston Bruinsin tähtivahdin vihjailtua paluulla Liigaan ensi kaudeksi.

Raskin 8-vuotinen NHL-sopimus Bruinsiin umpeutui tähän kauteen, eikä rustoreunuksen repeämästä kärsivä ja parin viikon päästä leikkaukseen suuntaava maalivahti ole vielä tehnyt päätöstään ensi kauden seuransa, saati koko uransa jatkonsa suhteen.

34-vuotiaan Vezina- ja Stanley Cup -voittajan Bruinsin sisäpiiritoimittaja Joe Haggertyn haastattelussa esille heittämä väite paluusta tämän osittain omistaman Ilveksen riveihin sai joka tapauksessa myös tamperelaisseuran kommentoimaan asiaa Twitterissä.

– Tuukan tasoiset maalivahdit pelaa NHL:ssä uransa loppuun asti, mutta pelkkä ajatus Raskista Ilves-paidassa saa hyvälle tuulelle, Ilves reagoi.

Vaikka jäyniä median suuntaan mielellään suoltavan Raskin puheet paluusta Liigaan kannattaakin ottaa toistaiseksi huumorilla, saattaa heitossa piillä totuuden siemen. Raskin uskotaan palaavan leikkauksensa jäljiltä tositoimiin vasta tammikuussa. Bruins puolestaan saattaa luottaa ykkösvahdin vastuun ensi kaudella nuoren Jeremy Swaymanin harteille.