Monien papereissa suurimpana mestarisuosikkina pidetty Colorado Avalanche tippui pudotuspeleistä toisella kierroksella. Divisioonafinaaleissa Vegas Golden Knights oli parempi otteluvoitoin 4-2.

Kuudennessa ottelussa joukkueet tekivät maaleja tasatahtia, mutta toisen erän lopussa tulleeseen 4-3-maaliin Avalanche ei saanut enää vastattua. Viimeinen erä meni tyhjään yhden tyhjään maaliin tehdyn osuman myötä Golden Knightsille lukemin 2-0, joten tulostaululla luki ottelun päätteeksi 6-3. Avalanche laukoi kymmenen kertaa Golden Knightsia useammin, mutta todelliset maalipaikat menivät likimain tasan.

Mikko Rantanen teki yhden Avs-maaleista Joonas Donskoin jäädessä ilman tehopisteitä. Donskoin peliaika jäi toista kertaa putkeen ja kauden kolmatta kertaa alle kymmenen minuutin edellisottelun maalista huolimatta.

Välierissä Golden Knights kohtaa Montreal Canadiensin. Toisessa otteluparissa finaalipaikasta taistelevat Tampa Bay Lightning ja New York Islanders.