Vuonna 2019 nähtiin yksi NHL-kaukaloiden merkittävin kauppa, kun Ottawa Senators lähetti tähtihyökkääjä Mark Stonen Vegas Golden Knigthsin riveihin. Jo silloin kuitenkin tiedettiin, että Stonen perässä oli usea joukkue.

Yksi näistä oli Calgary Flames. Edelliset kaksi kautta pahasti alisuorittanut Flames oli todella kiinnostunut Stonen palveluksista. Ongelmana oli kuitenkin Ottawan hintapyyntö.

Byron Baderin mukaan Senators halusi Juuso Välimäen sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoron vaihdossa Stoneen. Flames ei kuitenkaan halunnut luopua puolustajalupauksestaan. Välimäki pelasi menneellä kaudella 49 ottelua taalaliigassa iskien tehot 2+9.

Ongelmana olisi myös ollut Stonen päättyvä sopimus. Kanadalaishyökkääjä teki hyvin selväksi sen, että hän tekisi jatkosopimuksen vain Vegasin kanssa. Samalla Ottawa sai kaupassa itselleen toisen puolustajalupauksen, Erik Brännströmin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.