Oho: Sebastian Aho koki vähemmän kivan kummallisuuden NHL:n pudotuspeleissä – Canes voitti silti

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho koki tiistaiyönä eräänlaisen kummajaisen tämän joukkueen aloitettua NHL:n pudotuspeliurakka selvällä 5-2-voitolla Nashville Predatorsista.

Ottelun sinivalkoiset eivät nousseet suomalaiskohtaamisessa tällä erää mihinkään ihan valtavan kirkkaaseen valokeilaan, vaikka toki Canesin Teuvo Teräväinen ja Predsin Erik Haula iskivätkin joukkueilleen maalit. Aho puolestaan jäi pisteittä tyystin – ja se oli vasta seitsemäs kerta pelaajalle kautta tämän pudotuspeliuran.

Reilut 20 minuuttia pelanneen raumalaislähtöisen hyökkääjän jääminen pisteittä NHL:n pudotuspeleissä on pienimuotoinen yllätys, sillä ennen tiistaiyötä hän oli nakuttanut 23 matsissa peräti 24 (8+16) pinnaa.

Twitteristä kävi selväksi, että ennen ensimmäistä osaa tilastoitu Ahon pudotuspelimatsien ottelukohtainen pistekeskiarvo 1,04 oli Canesin paras lukema yhdessä Cory Stillmanin kanssa. Nyt Ahon noteeraus on siis 1,00 – kova sekin eittämättä.

Suomalaisten yksityiskohtaisemmista tilastoista on syytä nostaa esille Ahon laukaisumäärä seitsemän, Teräväisen tehotilaston saldo +2 ja Mikael Granlundin vastaava -3.

Avausosan sankariksi nousi kaksi maalia niitannut Carolina-kippari Jordan Staal. Kolmosketjun sentteri onnistui iskemään taululle 2-1- ja 4-2-maalit toisessa sekä kolmannessa erässä.

Carolina ei ehdi revitellä voitolla kauaa. Ottelusarja jatkuu Suomen aikaa torstaina aamuyöstä.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!