Ykköstähti Kevin Lankiselta huikea peli kiekkosateessa – NHL-kauden sensaatio sai nähdä vielä täysin uuden kokemuksen

© Kuva: Getty Images

Leijonille vuonna 2019 maailmanmestaruuden torjuneen maalivahti Kevin Lankisen kausi NHL:ssä on päättymässä sopivasti Latvian MM-kisojen alla. Chicago Blackhawks pelasi maanantain vastaisena yönä kauden toiseksi viimeisen koitoksensa Dallas Starsia vastaan, ja tuosta irtosi voitto lukemin 4-2.

Ottelu oli Blackhawksille siinä mielessä tunteikas, että joukkue sai ottaa kotikatsomoihin väkeä ensimmäistä kertaa koko kaudella. Runkosarjaan jäävän Chicagon vahti oli kauden viimeistä edellisessä matsissa timanttia nousten pelin ykköstähdeksi noin 3 800 silmäparin edessä.

– Nämä ovat hetkiä, joista pelaaja haaveilee lapsena. Varsinkin täällä United Centerissä fanit voivat olla todella kovaa väkeä. Tämä on luultavasti paras paikka pelata lätkää. Tästä tulee hyvä muisto eteenpäin, vahti hehkutti Blackhawksin kotisivuilla.

Miehekkäät 37 kutia ottanut leijonamestari sai vyölleen uuden kokemuksen, kun hän ei ollut ennen siis pelannut kotiyleisönsä edessä.

– Tämä tuntui hämmästyttävältä. Peli oli ensimmäinen todellinen kokemukseni Blackhawks-fanien kanssa. En malta odottaa sitä, mitä tämä kaikki on täydessä hallissa, mutta nautin jo nyt todella tästä.

Vaikka viime vuosikymmenen yksi dynastioista putoaa jatkopeleistä, on debyyttikausi ollut Lankiselle nappisuoritus. Korson kasvatti on pysäytellyt pikkumustia 36 ottelussa 90,8 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 3,04.

– Tänään meillä oli hyvä toinen erä ja saumoja nousta peliin. Lankinen otti isoja torjuntoja, ja heidän neljännen maalin jälkeen peli oli ohi, Dallas-luotsi Rick Bowness sanoi NHL:n kotisivuilla.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½