Yöllä tehot 1+1 latonut Aleksander Barkov nousi taas vähemmän yllättäen Florida Panthersin sankariksi, kun tämän edustama joukkue kaatoi ”suomalaisnippu” Dallas Starsin jatkoajan päätteeksi 5-4-numeroin. Barkov syötti maalirikkaassa avauserässä (3-2) yhden häkin, jatkoilla hän puolestaan niittasi itse voittomaalin.

Barkov varmisti jatkoaikamaalilla erään historiallisen tempun. Pelaaja on nyt nimittäin Floridan seurahistorian toiseksi paras jatkoaikamaalari kuudella osumallaan, edellään vain 11 niittiä iskenyt maanmies Olli Jokinen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Aleksander Barkov scored his sixth career overtime goal, the second most in @FlaPanthers history. Olli Jokinen (11) is the only player with more. #NHLStats

NHL

@NHL
Aleksander Barkov gets the OT winner as the @FlaPanthers make it four wins in a row!

NHL x @trulyseltzer

– Kun Barkov pelaa tällaisen huippupelin, kuten tänään, hän on pysäyttämätön, Panthers-pakki MacKenzie Weegar ylisti vajaat 18 minuuttia pelannutta suomalaista seuran kotisivuilla.

– Hän on loistava johtaja. Hän on sitä todellakin jäällä ja sen ulkopuolella. Kelaan hänen olevan maailman paras pelaaja, hän näytti sen taas tänään, suomalaisen joukkuekaveri jatkoi.

Pantteripaidat keikkuvat keskisessä divisioonassa voiton myötä kakkosena 75 pisteen saaliilla. Dallas puolestaan on viidentenä, neljä pinnaa viimeistä jatkopaikkaa perässä. Pelattuja otteluita tähtipaidoilla on yksi viimeisenä tyrkyllä olevaa Nashville Predatorsia vähemmän.