Alasarjavahti joutui Ukko-Pekka Luukkosen ja muiden terveyshuolien takia Buffalo-maalille – ja hämmensi heti: ”Tuskin pystyin hengittämään”

© Kuva: Getty Images

Debyytti, voitto, prosentit 94,4, päästettyjen maalien keskiarvo 2,00, joukkueena NHL:n pohjamutien Buffalo Sabres – ja kaikki tämä 28 vuoden iässä.

Tässä on – uskokaa tai älkää! – jenkki Michael Houserin NHL-ura. Se alkoi viime yönä Buffalon maalivahtien erinäisten terveyshuolien takia, ja esimerkiksi tulokasvahti Ukko-Pekka Luukkonen oli tyystin pois.

– En ole kovinkaan hyvässä kondiksessa, myönnetään. Pelin ja kaiken muun jälkeen tuskin pystyin hengittämään, pelaaja tunnelmoi seuran kotisivuilla tuoreeltaan.

Sabresin tämän kauden kuudes eri vahti, debytantti torjui voiton yllättävässä paikassa NY Islandersista luvuin 4-2. Hyppysiin jäi miehekkäät 34 kutia, ja Houserin kakkosvahtina toimi Stefanos Lekkas – nollan NHL-pelin ukkeli.

– Tämä oli jännää. Olen tehnyt töitä koko elämäni ajan, jotta tämä kävisi toteen. Pelaaminen oli erikoista, ja voittaminen on aina tavoite, ensiesiintyjä hehkutti.

Houser on pelannut viime kausina AHL:ää ja ECHL:ää, jossa hän on viettänyt aikaa kaikkein eniten.

– Olen iloinen Houserin puolesta. Hyville ihmisille tapahtuu hyviä juttuja, Rasmus Ristolainen hehkutti.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.