Tampa Bay Lightningin maalivahtiosaston taso tippuu railakkaasti NHL:n parhaimmistoon kuuluvan Andrei Vasilevskin takana. Curtis McElhinney on parhaat päivänsä nähnyt eikä Christopher Gibsoninkaan ensimmäinen ottelu Boltsin maalin suulla ollut luottamusta herättävä.

Organisaatio vahvistui kyseisellä pelipaikalla juuri, sillä Lightning teki sopimuksen Hugo Alnefeltin kanssa. Alnefelt on kahdet edelliset Nuorten MM-kisat Ruotsin aloittavana maalivahtina torjunut 19-vuotias maalivahti.

Kuluneella kaudella HV71:n SHL-joukkuetta edustanut veräjänvartija jakoi torjuntavastuun Jonas Gunnarssonin kanssa karsiutumiseen päättyneellä kaudella. Ikäluokkamaajoukkueista palkintokaapista löytyy alle 18-vuotiaiden MM-kulta sekä alle 20-vuotiaiden MM-pronssi.

Lightning varasi ruotsalaisvahdin kolmoskierroksella vuonna 2019. Tulokassopimus jatkuu vuoteen 2024.