Useat konkaripelaajat ovat joutumassa Anaheim Ducksin käynnissä olevan nuorennusleikkauksen uhriksi kuluvan kauden päätteeksi.

Yksi näistä on joukkueen varakapteeni David Backes, jonka jättimäinen viiden vuoden ja 30 miljoonan dollarin arvoinen sopimus umpeutuu tähän kauteen. Tällä kaudella vain 14 ottelussa Ducksin kokoonpanoon mahtunut, useaan kertaan siirtolistalle heivattu 36-vuotias konkari myöntää suoraan pelanneensa suurella todennäköisyydellä jo uransa viimeisen pelin taalajäillä.

– Mahdollisesti, mutta sanoisin sen olevan enemmän kiinni todennäköisyyksistä. Mistään ei kuitenkaan ole vielä varmuutta. Kyse on enemmän tilanteesta, jossa olen. — Päätöksen tekeminen on vaikea prosessi. Kun sanon, että nyt riittää, aion olla varma ratkaisustani. Minulla on ehdottomasti yhä intohimoa peliä kohtaan, Backes pyörittelee.

Vuosikaudet St. Louis Bluesin kapteenina toiminut Backes on edustanut NHL:ssä Bluesin ja Ducksin lisäksi Boston Bruinsia. Konkarihyökkääjä on pelannut urallaan 964 NHL:n runkosarjapeliä tehoin 248+313=561. Miehellä on vyöllään lisäksi 82 pudotuspeliottelua, mikä nostaa kokonaispelimäärän yli 1000 otteluun.