Vaikka Dallas Stars kaatoikin keskiviikon vastaisena yönä Detroit Red Wingsin numeroin 5-2, ei ottelusta jäänyt näin suomalaislasien läpi tarkasteltuna kovinkaan paljoa kerrottavaa.

Kaukalossa viiletti vain kaksi tähtipaitojen sinivalkoista peluria, kun parinkymmenen minuuttia puolin ja toisin pelanneet Esa Lindell ja Sami Vatanen luutivat Starsin alakerrassa pisteittä.

Joukkueen kolmas suomalaispakki Miro Heiskanen sekä viime aikoina hurjaan tahtiin tehoja latonut hyökkääjä Roope Hintz puolestaan olivat kokonaan sivussa. Dallasin sivuilla kerrottiin lyhyesti ja ytimekkäästi, että kumpikin pelaaja kärsii alavartalovammasta. Etenkin pakki Heiskaselle poissaolo oli outo juttu, kun hän joutui jäämään peleistä sivuun vasta toista kertaa koko urallaan.

Silti yön voitto Dallasille lienee kaikkein oleellisin juttu. Joukkue on keskisessä divisioonassa nyt ensimmäisellä putoajan paikalla viidentenä, mutta toisaalta viimeinen jatkopaikka on vain pinnan päässä – ja sen sijan Nashville Predators on pelannut kaksi ottelua Starsia enemmän.

Hintz on koko NHL:n huhtikuun yksi tehokkaimmista, ja tällä kaudella hän on latonut 32 pelissä pisteet 14+23=37 (+12), Heiskasen saldo 44 pelissä on 7+17=24 (+1).