Voitaneen todeta, että Detroit Red Wingsissä pelaava Valtteri Filppula on yksi NHL:n lähipäivien kuumimmista suomalaispelureista. 37-vuotias konkari on latonut tällä kaudella 26 pelissä tehot 4+6=10 (-3), ja kahdeksan edellisen matsin saldo on tähän nähden mainio 2+5=7 (-0).

Toki taalaliigakaukaloissa yli 1 200 ottelun verran luutinut Stanley Cup -voittaja Filppula oli liki kuukauden sivussa, eikä hän pelannut maaliskussa otteluakaan – toisaalta samalla vire ei ole katkennut, kun se alkoi siis jo helmikuun lopulla.

Detroitin kakkosketjun vasen laituri summasi tiistaiyönä kaksi syöttöpinnaa 3-1-voittoon päättyneessä Carolina Hurricanes -pelissä. Sebastian Aho ja kumppanit jäivät varjoon.

– Puolustimme tiukasti. Kahden erän 0-0:n jälkeen pelit ovat menneet usein toisin päin, mutta meidän on pitänyt alkaa etsimään tapoja voittaa tällaisia pelejä – tänään löysimme, Detroit-kippari Dylan Larkin iloitsi taalaliigan nettisivuilla.

Red Wings vaatii voitosta huolimatta jatkopaikkaan ison ihmeen. Viimeinen pudotuspelisija kun on jo 11 pisteen päässä.