Kevin Lankisen NHL-uran alku hämmentävän kova – voittoja hyvin torjuva vahti jo Dominik Hasekin rinnalle

© Kuva: Getty Images

Maailmanmestaruuden vuonna 2019 voittanut vahti Kevin Lankinen pelasi itseään taas Chicago Blackhawks -fanien sydämiin keskiviikon vastaisena yönä, kun hän torjui tärkeän 2-1-päänahan Carolina Hurricanesista. Suomelle vuonna 2019 maailmanmestaruuden torjunut kassari venyi kumilätkän eteen 31 kertaa nousten kamppailun kakkostähdeksi.

Korsolaiskasvatin NHL-uran alku ollut luokkaa hämmentävän kova. Vasta tällä kaudella, reilusti päälle parikymppisenä taalajäille murtautunut Lankinen on torjunut kauden 25 kamppailusta jo hurjat 13 voittoa – ja tuo saldo on niin kova, ettei sitä todisteta Chicagossa ihan joka kausi.

Lankisen voittomäärä on kolmanneksi isoin kautta seurahistorian kyseisessä ottelumäärässä (25). Paremmin ovat menestyneet vain toinen suomalaisvahti Antti Niemi 18 voitolla sekä Scott Darling 14 kiinnityksellä.

NHL:n ensikertalaisen kanssa tasoissa tässä tilastossa ovat muun muassa sellaiset nimet kuin Antti Raanta ja Dominik Hasek. Lankisen voi liittää siis ihan suhteellisten kovien veijareiden kanssa samoihin puheisiin.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½