Eeli Tolvasesta tullut yksi Nashvillen kuumimmista tykeistä – Filip Forsberg puhui suomalaisen erityisosaamisesta kovaan sävyyn

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen on päässyt taalaliigassa viime aikoina loistoiskuun, ja esimerkiksi viiden edellisen pelin saldo on upea 3+1=4 (-4). Viimeksi verkko pöllysi maanantaiyönä, kun Dallas Starsia vastaan 4-3-voitossa Tolvanen summasi saldon 1+1=2.

– Minun hommani ovat helpottuneet paljon. Yritän vain tavoittaa Tolvasen ja sitten syöttö päätyy yleensä laukauksen kautta verkkoon, Filip Forsberg kehui olympiakävijää ja nuorten maailmanmestaria NHL:n verkkosivuilla.

Pudotuspelipaikasta vielä nipin napin vääntävän Nashvillen hyökkääjä on latonut tällä kaudella kaikkiaan tehot 5+2=7 (-5), ja kun koko uran saldo on 6+3=9 (-3), on Tolvanen vihdoin ja viimein murtautumassa ainakin Predsin vakiorosteriin.

– Tiesimme Tolvasen kudista, mutta nyt sen seuraaminen hienoa peleissä ja treeneissä. Se on ehdottomasti yksi parhaimmista laukauksista, minkä olen nähnyt. Tolvasen pitäisi käyttää sitä enemmän, ruotsalaispeluri jatkoi.

Niin pitäisi. Preds on valahtanut taalaliigan keskisessä divisioonassa viimeisestä pudotuspelipaikasta jo yhdeksän pinnan päähän. NHL:n suomalaisjoukkueelle olisi tiputtava voittoja.


PÄIVÄN VIHJE: EDMONTON OILERS – MONTREAL CANADIENS

Jatkuuko Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin dominointi Montrealin kustannuksella?