NHL:n läntisen divisioonan kärkeen tiistaiyönä nousseen Vegas Golden Knightsin Mark Stone äityi joukkueensa 5-4-jatkoaikavoitossa suorastaan ällistyttävään vireeseen – ainakin syöttörintamalla.

Kanadalainen passasi Minnesota Wild -ottelussa Vegasin kaikki maalit, eli suomeksi sanottuna hän latoi tiskiin tehot 0+5. Jos siinä ei vielä ole mitään ihmeellistä, niin siinä sen sijaan on, että ykkösketjun laiturin kaikki passit olivat ykkössyöttöjä!

Peluri on ensimmäinen sitten joulukuun 2017, joka on onnistunut saalistamaan viisi syöttöä yhdessä pelissä. Noin kolme ja puoli vuotta sitten vastaavaan pystyi Artemi Panarin.

Kuuteen ykkössyöttöön yhdessä pelissä taalaliigan historiassa on pystynyt kaikkiaan viisi pelaajaa, ennätys on seitsemän ykköspassia – ja sen on takonut, kukapa muukaan kuin Wayne Gretzky.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mark Stone (@GoldenKnights) is the first player to record five primary assists in a game since Artemi Panarin on Dec. 8, 2017 (w/ CBJ).

Only five different players in NHL history have had a higher single-game total. #NHLStats

Stone nousi NHL:n pistepörssissä kohisten, 20:n parhaan kastiin. Pelaajan saldo on 4+18=22, ja sillä irtoaa nyt komeasti 17:s sija.