Lähde: St. Louis Bluesin mestarivahti Jordan Binnington saamassa hurjan palkankorotuksen – ”Löi vetoa itsensä puolesta”

© Kuva: Getty Images

St. Louis Bluesin sensaatiomaisesti NHL:n jumbosijalta Stanley Cup -mestariksi toissa kaudella torjuneen Jordan Binningtonin nykyinen sopimus umpeutuu tähän kauteen.

Mestaruuskautensa jälkeen Bluesin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen 4,4 miljoonan dollarin cap hitillä solminut 27-vuotias kanadalainen on The Athleticin Sarah Goldsteinin mukaan jatkamassa uraansa myös ensi kaudella St. Louisissa – joskin palkkaan on luvassa selvä korotus nykyisestä.

– Sisäpiirilähteet kertovat, että Binningtonin seuraava, 5-7-vuotinen sopimus tulee olemaan vuosipalkaltaan 5,5-6,5 miljoonaa dollarin luokassa. Viime offseasonilla sopimuksen solmineet verrokit ovat Jacob Markström, 31, joka allekirjoitti 6-vuotisen ja 36 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, sekä Robin Lehner, 29, joka rustasi 5-vuotisen ja 25 miljoonan taalan diilin. Binnington tulee pyytämään enemmän kuin edellämainitut, Goldstein näkee.

Toimittaja nostaakin kaikista parhaaksi verrokiksi kaksinkertaisen Stanley Cup -voittaja Matt Murrayn, joka sai Ottawa Senatorsilta neljän vuoden ja 25 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

– Binnington löi vetoa itsensä puolesta ja hänet tullaan palkitsemaan sopimuksella, jollaisia tienaavat pelaajat, jotka ovat hankkineet menestystä, vahvistaa Bluesin GM Doug Armstrong.

– Hän on koko liigan mittapuulla hyvätasoinen ykkösmaalivahti, ja sillä tavoin mekin hänet näemme, seurapomo vahvistaa epäsuorasti puheet tähtivahtinsa reilusta palkankorotuksesta.

Binnington on pelannut tällä kaudella 12 ottelua torjuntaprosentilla 91,8 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,37.


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO – TAMPA BAY

Salamapuolustus loistaa ja Andrei Vasilevski seisoo päällään! Onko Chicagolla mitään palaa?