Näkökulma: Montreal Canadiensin vahva alkukausi ei ole sattumaa – vain taivas rajana kevään tosipeleissä

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin alkukausi NHL:n ”vaahteralehtidivisioonassa” on ollut vakuuttava.

Joukkue on kerännyt tätä kirjoitettaessa 12 ottelustaan kahdeksan voittoa ja napannut pisteitä kahta vaille kaikista otteluistaan.

Habsin nykyrosteri on kuin tehty pudotuspelejä silmällä pitäen – ja sinne Canadiensin pitäisi heikosta Kanadan divisioonasta kävellä heittämällä.

Hyökkäyksen nuoret superlupaukset Nick Suzuki ja Jesperi Kotkaniemi ovat jälleen vuoden kypsempiä vastuurooleihin, minkä lisäksi seurajohto reagoi pahimpiin ongelmiin hienosti viime kauden jälkeen.

Offseasonin täsmähankinnat Josh Anderson ja Tyler Toffoli ovat tuoneet tarvittavan piristysruiskeen viime kausina tökkineelle maalinteko-osastolle. Toffoli on joukkueensa tehokkain hyökkääjä 13 (9+4) tehopisteellään, minkä lisäksi Anderson on löytänyt toissa kaudella Columbus Blue Jacketsissa nähdyn maalivireensä (12 peliä tehoin 8+2=10).

Joukkueen puolustus on todella isokokoinen, mikä tekee vastustajan maalintekoyrityksistä täyttä tuskaa. Shea Weberin, Ben Chiarotin, Joel Edmunsonin ja Brett Kulakin vastatessa lihamuurista pelaa Jeff Petry parhaillaan jopa Norris-keskusteluun oikeuttavaa kautta puolustuksen kiekollisena liiderinä.

Nyky-Canadiens on materiaaliltaan yksi koko NHL:n syvimmistä ja parantuneen maalinteko-osaston sekä viimein Jake Allenin myötä löytyneen luotettavan kakkosmaalivahdin myötä sen ei tarvitse nöyristellä yhdenkään vastustajan edessä.

Huomioitavaa on myös se, ettei ykkösmaalivahti Carey Pricen ole alkukaudesta tarvinnut venyä ihmepelastuksiin voittojen takaamiseksi. Tähtivahdin torjuntaprosentti on seitsemän ottelun jälkeen vain 89,9, ja onkin selvää, että kallispalkkainen supertähti tulee parantamaan otteitaan kauden edetessä.

Habs onkin syytä ottaa erityisseurantaan viimeistään tässä vaiheessa – onhan joukkue kuin tehty menestymään kevään tosipeleissä.