Patrik Laineen viimeiset vuodet Winnipeg Jetsissä olivat varsin myrskyisiä. Suomalaistähti olisi halunnut saada enemmän peliaikaa ykkösketjussa, mutta se olisi käytännössä tarkoittanut kapteeni Blake Wheelerin tiputtamista kakkosketjuun.

Wheelerin on raportoitu pitäneen Lainetta uhkana. Tästä syystä suomalaistykkiä ei otettu joukkueeseen missään vaiheessa kunnolla sisään.

Nyt Winnipegillä olisi todella käyttöä poiskaupatulle Laineelle. Wheelerin taso on nimittäin romahtanut tällä kaudella. Erityisesti hänen puolustuspelinsä on ollut vaikeaa katsottavaa.

Winnipegille on tehty 19 maalia viidellä viittä vastaan tällä kaudella. Niistä 13 aikana Wheeler on ollut jäällä. Jääaikaa Jetsin kapteeni on kellottanut 20:13 ottelua kohden.

Wheeler on saanut paljon kritiikkiä siitä, ettei hän anna jäällä kaikkeaan. Media jo arveli, että kapteeni saattaisi olla loukkaantunut, kun hän pelaa niin heikosti.

– Jos olen kokoonpanossa, niin kannattaa tulkita se niin, että olen sataprosenttisessa kunnossa, Wheeler sanoi takaisin.

– Kai minä ymmärrän, että te rakastatte keskittyä minuun, mutta meillä on monta hyvää asiaa käynnissä. En halua tuoda negatiivisia viboja siihen.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Winnipeg-luotsi sai tarpeekseen Blake Wheeler -kritiikistä: ”Hänellä on 11 v*tun tehopistettä!”