NHL:n tammikuun tähtikentällinen: Puolustajalupaukset jatkoivat siitä, mihin viime kaudella jäivät

© Kuva: Getty Images

Poikkeuksellisesti tammikuussa aloitettu NHL-kausi on käännähtänyt helmikuun puolelle, joten on aika listata ensimmäisten viikkojen NHL:n tähtikentällinen.

Osa joukkueista on päässyt jäälle vain muutaman ottelun verran, joten otanta ei ole reilua jokaista pelaajaa kohtaan. Nämä pelaajat ovat kuitenkin esiintyneet selvästi edukseen alkukaudella.

KH: Connor McDavid, EDM

On vaikea kehitellä tähtikentällistä kentällistä ilman NHL:n parasta pelaajaa. McDavid on aloittanut kautensa parhaiten koko urallaan. Kanadalaisvirtuoosi on yli 100 pisteen tahdissa kuluvalla lyhennetyllä kaudella. Tammikuussa 11 otteluun McDavid keräsi hulppeat 22 pistettä.

McDavidin pelaaminen puolustussuuntaan jättää edelleenkin toivomisen varaa, mutta jos tahti toisessa päässä on tällaista, niin annettakoot se McJesukselle anteeksi.

Kuva: Getty Images.

VH: Tyler Toffoli, MTL

Tyler Toffolin ”kostokiertue” on alkanut jääkiekon Mekassa loistavasti. Maalipörssin kärjessä häärivä kanadalainen ei ole hetkahtanut uudesta joukkueesta sekä paineista, mitä Canadiensin uniformu pelaajillensa luo.

Toffolin peliaika ei ole ollut kovin suurta kuluvalla kaudella, mikä tekee hänen pistetehtailustaan vieläkin vakuuttavampaa. Keskimäärin 16 minuuttia ottelua kohden pelaava laituri on iskenyt viisi maalia tasaviisikoin, kaksi ylivoimalla ja kaksi alivoimalla. Canadiens on varmasti tyytyväinen suurimpaan kiinnitykseensä syksyn vapailla markkinoilla.

OH: Mitch Marner, TOR

Lyhyellä urallaan kovassakin kritiikkimankelissa ollut Mitch Marner on tukkinut kriitikkojensa suut alkukaudesta. Pistepörssin jaetulla kolmannella sijalla majailevasta Marnerista on kuoriutunut Toronton luottopelaaja. 23-vuotias on pelannut lähes 24 minuuttia ottelua kohden alkukaudella.

Marnerin pistetehtailu on palauttanut Maple Leafsin pelätyn ylivoiman takaisin entiseen loistoonsa. Poissaoloista huolimatta Marner on pitänyt Leafsin suoritukset tasaisena läpi alkukauden.

P: Quinn Hughes, VAN

Pistepörssin jaetulla kolmannella sijalla majaileva toisen vuoden puolustaja on jatkanut siitä, mihin hän viime kauden päätyttyä jäi. Hughes on ollut Vancouverin kantava voima siniviivalta hyökkäyssuuntaan.

Puolustuspäässä 21-vuotias etsii vielä omaa peliään. Olisi silti huutava vääryys sivuuttaa Hughesin tärkeys koko Canucksin joukkueen moottorina tästä syystä.

Cale Makar pelaa tällä hetkellä Hart Trophy -voittajan tasolla. Kuva: Getty Images

P: Cale Makar, COL

Jos Hughes on jatkanut pistetehtailuaan, niin Makar on ottanut vielä harppauksen seuraavalle tasolla alkukaudella. Coloradossa ykköspuolustajan roolin jo toisella kaudellaan ottanut Makar saa pelin näyttämään helpolta.

Makarin alkukauden suoritukset ovat nostaneet 22-vuotiaan omaan luokkaansa puolustuspäässä. Makar pelaa lähes 25 minuuttia peliä kohden, mutta suoritukset pysyvät tasaisina läpi ottelun. Omissa papereissa Makar on alkukauden johtava nimi Hart Trophyn saajaksi.

MV: John Gibson, ANA

Kun puhutaan NHL:n parhaista maalivahdeista jää John Gibsonin nimi yleensä varjoihin. Surkeaakin surkeammassa Anaheimissa pelaava 27-vuotias on kantanut ankkalaumaa alkukaudesta lähes yksin.

Jos katsotaan pelkkiä numeroita, niin on Gibson voittanut yksinään Ducksille 2.2 pistettä tällä kaudella. Lukema on kuudenneksi eniten koko NHL:ssä sekä paras maalivahdeista. Gibson menee loistavasti kauden aloittaneen Kevin Lankisen ohi vain pelattujen otteluiden turvin.