Pittsburgh-supertähti Jevgeni Malkin rikkoi komean rajapyykin – itse Jaromir Jagr jäi taakse

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin supertähti Jevgeni Malkinin syöttöpiste Kasperi Kapasen osumaan keskiviikon vastaisen yön NHL-kierroksella nosti venäläisen Penguinsin historian kolmanneksi parhaaksi pistemieheksi.

Vaisun alkukauden (7 ottelua tehoin 1+2) pelannut 34-vuotias Malkin nousi syöttöpisteellään legendaarisen Jaromir Jagr’n ohi Penguinsin historian parhaiden pistemiesten listalla. Venäläinen on nyt pelannut NHL:ssä 914 runkosarjaottelua ja iskenyt niissä komeat 1079 (417+662) tehopistettä.

Penguinsin historian paras pistemies on seuran nykyinen omistaja Mario Lemieux 1723 tehopisteellään. Listan kakkospaikalta löytyy toinen seuralegenda Sidney Crosby, joka on kerännyt 991 runkosarjaottelussa tehot 465+805=1270.


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO BLACKHAWKS – TAMPA BAY LIGHTNING

Laittaako pirteästi viime yönä Tampan haastanut Chicago salamapaidat jälleen ahtaalle?