Tuleva NHL-megatähti? Minnesota Wild-taiturilla maaginen debyytti – sai jo kolme lempinimeä

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wild sai odottaa pitkään kesän 2015 NHL-draftissa varaamansa venäläistaituri Kirill Kaprizovin saapumista NHL-jäille.

23-vuotiaan Kaprizovin ensiesiintymisen perusteella hyvää kannatti totisesti odottaa.

Laituri hääri pääkapellimestarina Wildin napatessa 4-3-jatkoaikavoiton Los Angeles Kingsistä.

Kaprizov syötti ensin varsinaisella peliajalla kaksi Wildin osumaa ja kruunasi iltansa jatkoajalla tekemäänsä voitto-osumaan.

Huima esitys sai venäläisen joukkuekaverit ylistämään tätä vuolaasti.

– Hän oli tänään mahtava. Olen sanonut tätä siitä päivästä lähtien kun hän saapui: hänen asenteensa ja työmoraalinsa ovat hyvin erityisiä, hyökkääjä Marcus Foligno hehkutti pelin jälkeen minnesotalaisten nettisivulla.

– Joskus venäläisillä voi olla tietynlainen maine – ja mielestäni se on epäreilua – että he keskittyisivät liikaa hyökkäämiseen ja jättäisivät puolustamisen muille, totesi puolestaan Kaprizovin rinnalla ykkösketjussa pelannut Zach Parise ja jatkoi:

– Mielestäni hän on tehnyt hienoa työtä koko leirin ajan ja oli avauspelissä mainio myös ilman kiekkoa tehden kaikkensa saadakseen sen takaisin eikä missään tapauksessa ollut omalla puolustusalueella meille rasite.

Kaprizovin ympärillä käy ainakin Wild-joukoissa melkoinen kuhina ja taiturille on väännetty jo useita lempinimiä, kuten ”Magic Man” (vapaasti kääntäen ”taikuri”), ”Kirill the Thrill (sykähdyttävä Kirill) ja puolustaja Matt Dumban kehittämä, rahaan viittava ”Dolla Bill Kirill”.


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO BLACKHAWKS – TAMPA BAY LIGHTNING

Laittaako pirteästi viime yönä Tampan haastanut Chicago salamapaidat jälleen ahtaalle?