Seuraa näitä virstapylväitä tulevalla NHL-kaudella – yli 40 vuotta vanha ennätys saattaa mennä uusiksi

© Kuva: Getty Images

Uusi NHL kausi alkaa tulevana yönä ja se tuo mukanaan totutusti useita puheenaiheita. Yksi näistä on ennätykset. Kaudella 2021 usea pelaaja voi kohottaa asemiaan kaikkien aikojen listoilla.

Yksin näistä on Aleksander Ovetskinin nousu kaikkien aikojen maalintekijöiden viiden parhaan joukkoon. Tällä hetkellä kahdeksantena majaileva venäläistykki tarvitsee 25 täysosumaa noustakseen ohi Marcel Dionnen viidenneksi.

Myös Brett Hullin neljäs sija on saavutettavissa, mutta 35 maalia 56 otteluun vaatiikin jo enemmän työtä.

Ovetskin lähtee rikkomaan myös 1300 pisteen rajaa yhdessä Sidney Crosbyn kanssa. Venäläislaiturilta puuttuu 22 pistettä. Crosbylta puolestaan uupuu 37 täppää. Crosbylla on toki reilusti vähemmän otteluita vyöllään. Vain 34 pelaajaa NHL-historiassa ovat yltäneet 1300 pisteeseen.

Kaikkien aikojen pelattujen otteluiden ykkösnimi saattaa vaihtua 40 vuoden jälkeen. San Jose Sharksin konkari Patrik Marleau tarvitsee 45 ottelua ohittaakseen Gordie Howen kaikkien aikojen tilastossa.

Kanadalainen aloittaa 23:n kautensa NHL:ssä. Entinen Sharks-kapteeni ei ole jättänyt välistä peliäkään edelliseen 11 vuoteen. Tällä hetkellä Marleaun kilometrimittari näyttää 1,723 pelattua ottelua. Jos konkari pysyy Sharksin kokoonpanossa kauden läpi, on Howen ennätys kiinniotettavissa.

New York Islandersin päävalmentaja Barry Trotz nousisi neljällä voitolla kaikkien aikojen voitoissa sijalle kolme. Vuodesta 1998 asti valmentaneen Trotzin taakse jäisi Ken Hitchcock.

Kanadalaisen edellä majailisivat enää Joel Quenneville sekä Scottie Bowman. Trotz tarvitsee 26 peliä noustakseen 1700 valmennettuun otteluun ainoana valmentajana kahden edellämainitun kanssa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!