NHL:stä kantautui äskettäin erittäin synkkiä uutisia, kun Washington Capitals tiedotti Twitter-tilillään, ettei maalivahti Henrik Lundqvist pelaa taalaliigassa koko ensi kaudella 2020-21.

Lundqvistin ratkaisun taustalla on sydänvika, jonka kanssa pelaaminen olisi tällä hetkellä riskialtista. Tilannetta on tutkittu jo useamman viikon ajan ja pelaajan jääkiekkoura on ainakin sen aikaa tauolla, kunnes parannuskeino on löydetty.

Ruotsalaismaalivahdin mukaan hän viettää seuraavat kuukaudet pohtien tulevaisuuden suunnitelmiaan. Vetäytymispäätöksen myötä on hyvin todennäköistä, ettei Lundqvist tule myöskään pelaamaan Capitalsissa otteluakaan, sillä hänen sopimuksensa olisi kattanut ainoastaan tulevan kauden.

Henrik Lundqvist

@HLundqvist
It’s been a very emotional week for me and my family. I just want to express my gratitude for all the support from around the league and from people everywhere. 🙏🏻

Life is full of challenges and I’m ready to tackle this one. Mindset is everything!

Olympiavoittaja ja maailmanmestari kertoi tunteistaan myöhemmin omalla Twitter-tilillään.

– Tämä on ollut tunteikas viikko minulle ja perheelleni. Haluan vain ilmaista kiitollisuuteni kaikesta tuesta, jota olen saanut NHL:stä ja ihmisiltä muualtakin.

– Elämä on haasteita täynnä, ja olen valmis vastaamaan tähänkin. Ajattelutapa on kaiken perusta.

Voi siis olla, että NHL:ssä 1 017 ottelua pelanneen 38-vuotiaan tähden upea ura on paketissa. Aika näyttää.