Kiekkomaailmassa tipahti keskiviikkona melkoinen yllätysuutinen, kun Nashville Predatorsin raportoitiin tehneen yksivuotisen (3,75 miljoonaa dollaria) jatkosopimuksen vapailla markkinoilla olleen Mikael Granlundin kanssa.

Granlundin joukkuevalintaa pidettiin suurena yllätyksenä, sillä Predatorsin GM David Poile oli aikaisemmin syksyllä varmistanut suomalaisen lähdön.

Granlundin pelaaja-agentti Todd Diamond on nyt valaissut suojattinsa täyskäännöksen taustoja.

– Kun katsoimme vaihtoehtojamme – ja huomioimme 56 ottelun runkosarjaan liittyvän kiireen – niin tuttu ympäristö oli tärkeä asia, ei pelkästään pelaajalle, vaan myös hänen perheelleen. Kun näimme, miten paljon huomioita Predators tarjosi jatkuvasti, ja miten hyvältä se vaihtoehto Granlundin perheelle tuntui, niin ajattelin, että tämä on paras ratkaisu heille. Nämä asiat johtivat jälleennäkemiseen, Diamond kertoi The Athletic -lehdelle.

Valintaan vaikutti myös Granlundin hyvä pelivire Predatorsiin kesken viime kauden tulleen päävalmentajan John Hynesin alaisuudessa.

Granlund oli Hynesin tulon jälkeen Predatorsin paras maalintekijä 11 osumallaan. Myös suomalaistaiturin peliaika nousi Peter Lavioletten lähdön jälkeen yli kaksi minuuttia ottelua kohden.

– Voisin sanoa, että Hynesin suurin ero aikaisempaan valmentajaan oli se, että hän noteerasi Mikaelin monipuolisuuden. Hynes arvosti yrittämistä, ja hän ymmärsi sen, että Granlundin vaivannäköä tulee palkita tilaisuuden tullen, Diamond avasi.