Suomalainen liigatähti nousemassa Buffalo Sabresin matkaan? STT: Tykki valmis vaihtamaan jopa pelipaikkaa

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves on kokenut Liigassa lähiaikoina kovia, kun se on menettänyt peräperään maalivahti Lukas Dostalin, pakki Juuso Välimäen ja hyökkääjä Barrett Haytonin. Seuraavaksi lähtökuopissa NHL:ää kohti voisi kuvitella olevan Buffalo Sabresin lainamies Arttu Ruotsalaisen.

– Buffalosta soitetaan usein ja kerrotaan mikä on tilanne, mutta sitä tärkeintä soittoa tai sähköpostiviestiä ei ole vielä tullut, toukokuussa 2019 kolmivuotisen sopimuksen tehnyt Ruotsalainen sanoi STT:lle.

– Kukaan ei vielä tiedä, milloin NHL-kausi alkaa, eikä siis sitä, milloin kaksiviikkoiseksi suunniteltu harjoitusleiri pidetään. Sitä ennen pidän itseni hyvässä vireessä Ilveksen treeneissä ja olen sitten valmis. Lähden harjoitusleirille sillä mielellä, että otan paikan Sabresin kokoonpanossa.

Pelaaja on ollut Buffalo-väen mieleen taatusti ainakin nyt syksyllä, kun hän on takonut 19 pelissä tehot 16+11=27 (+10). Noilla irtoaa Liigan pistepörssin ykkössija.

– Treenasin kesän hyvin ja aloitin liigakauden hyvillä fiiliksillä. Olen parempi pelaaja kuin vuosi sitten, ja kun Ilveksellä menee hyvin, niin on ollut helppo pelata.

Siitä pelipaikasta Buffalosta. Kolme lienee varmaa sentteriä joukkueen kokoonpanossa voisivat olla Jack EichelEric Staal ja Cody Eakin.

– Näin varmaan on, mutta ainakin yksi paikka on vapaana. Ja etuni on sekin, että pystyn pelaamaan yhtä hyvin ykkösketjun kuin alempienkin ketjujen sentterinä. Ylivoimat ja alivoimat onnistuvat.

Keskushyökkääjä Ruotsalainen voi tarvittaessa jopa vaihtaa pelipaikkaa.

– Ja olen saanut paljon positiivista palautetta siitä, että laitahyökkääjän tonttikin käy.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.