Tasan 25 vuotta sitten Montreal Canadiensin seuran tulevaisuus koki kovan kolauksen kahden egon ottaessa rajusti yhteen. Perinteikäs kanadalaisjoukkue kohtasi kotijäällään Detroit Red Wingsin. Kyseinen ottelu on iskostautunut jääkiekkokansan mieleen iäksi.

Päävalmentaja Mario Tremblay sekä huippuvahti Patrick Roy olivat olleet sodassa toistensa kanssa jo pitkään. Tremblay oli kiusannut Royta pelaajaurastaan asti. Kaksikko oli ollut huonekavereita Royn tulokaskaudella.

Nyt ensimmäistä vuottaan NHL:ssä valmentava Trembely päätti näyttää kaapin paikat huippuvahdilleen. Kaikki kiehui yli tänä kohtalokkaana iltana Montreal Forumissa.

Roy päästi taakseen peräti yhdeksän maalia ennen kuin Tremblay päästi huippumiehensä pälkähästä. Pahalla tuulella ollut kanadalaismaalivahti kiitti fanejaan sarkastisesti ja käveli suoraan omistaja Ronald Coreyn luokse.

Tuohtunut Roy tokaisi tämän olleen viimeinen peli, missä hän pukisi Montrealin pelipaidan ylleen. Sanat muuttuivat pian teoiksi.

Roy kaupattiin kapteeni Mike Keanin kanssa Colorado Avalancheen 6.12.1995. Loppu onkin historiaa. Roy voitti kaksi mestaruutta Coloradossa. Canadiens ei ole vieraillut edes finaaleissa vuoden 1993 jälkeen.