Liigassa loistaneella Calgary Flamesin Juuso Välimäellä kova tavoite ensi kaudeksi: ”En ole arka sitä sanomaan”

© Kuva: Getty Images

Calgary Flamesin 1. kierroksen 16. vuorolla kesällä 2016 varaama Juuso Välimäki odottaa tulevalta NHL-kaudelta läpimurtoaan kanadalaisseuran runkopuolustajien joukkoon.

22-vuotiaan superlupauksen koko viime kausi meni sivu suun syksyllä tulleen pahan polvivamman vuoksi. Tämän kauden alun Ilveksen Liiga-joukkueen mukana pelituntumaa hakenut tamperelainen uskookin vakaasti murtautuvansa alkavalla NHL-kaudella lopullisesti Flamesin pelaavaan puolustuskuusikkoon.

– Kyllä se mulle tiedossa on, että olisi ollut oma paikka NHL-kokoonpanossa (viime kaudella). Vähän siihen kokoonpanoon tuli nyt muutosta. Muutama kaveri lähti pois ja yksi tuli tilalle. Edelleen hyvä pakisto kasassa, mutta kyllä siinä ihan varmasti on mulle tilaa kunhan vain pelaan samalla tavalla kuin tähän asti, Välimäki kommentoi Liiga-podcastissa.

– En halua mennä ja tyytyä siihen, että olen kokoonpanossa ja vain selviydyn. Oma tavoite on pysyä terveenä, pelata kaikki pelit ja ottaa joka pelissä askeleita siihen suuntaan, että pystyn olemaan johtava pelaaja joukkueessa. En ole arka sitä asiaa sanomaan. Selkeä tavoite on mennä pikku hiljaa siihen suuntaan, puolustaja naulaa.

Välimäen alkukausi Ilveksessä lupailee ainakin menestystä myös taalaliigan puolella. Tähänastisella NHL-urallaan 24 ottelua pelannut puolustaja on takonut alkukaudella 19 Liiga-peliin hurjat tehot 2+17=19.

Voit kuunnella Välimäen vierailun Liiga-podastissa kokonaisuudessaan täältä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!