NHL-asiantuntijalta tyly sisäpiiripaljastus Jesse Puljujärvestä: ”Olisit niin paljon parempi pelaaja, jos…”

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven epäonnistuneesta NHL-uran aloituksesta on puhuttu jo pitkään kiekkopiireissä.

Edmonton Oilersin edellisen päävalmentajan Todd McLellanin valmennustiimin kanssa läheisissä väleissä ollut Sportsnetin asiantuntija Drew Remenda näki jo vuosia sitten useita syitä Puljujärven vaisuun menestykseen Oilersissa.

– En usko, että hän olisi ollut tarpeeksi viisas. Hänen peliälynsä oli todella matala. En usko, että hänellä myöskään olisi ollut kovinkaan hyvä työmoraali. Hän ei panostanut paljoa pelaamiseensa. Hän ei ollut valmis rakentamaan pelaamistaan – niin kuin Leon Draisaitl tai Connor McDavid. Ajattelin aina mielessäni, että: ”tiedätkö mitä Jesse, olisit niin paljon parempi pelaaja, jos vain katsoisit miten kovaa nämä kaksi harjoittelevat, ja tekevät töitä pelaamisensa kehittämiseen. Ajattelin aina, että hän on etuoikeutettu pelaaja. En koskaan ollut hänen suurin kannattajansa, Remenda tilitti Oilers Now -radiokanavan 200 Hockey Men -podcastissa.

Remendan ääni kuitenkin muuttui nopeasti, kun puheeksi tuli Puljujärven viime aikaiset komeat otteet Liigassa.

– Toivon, että hän on nyt kasvanut. Kun tulee uuteen maahan 18-vuotiaana, eikä osaa kieltä, niin ymmärrän siitä seuraavan ujouden, kiusallisuuden ja eristäytymisen. Ymmärrän sen 18-vuotiaalta. Nyt hän on kuitenkin 22 vuotta, joten hän on paljon kypsempi. Hän on varmasti hieman itsevarmempi, koska hän on saanut menestystä hyvässä sarjassa. Hänen työkalunsa ovat vieläkin kunnossa. Toivon, että hänen saama kokemus nyt vain löytyisi työkalupakista, Remenda kertoi.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!