Kevin Lankinen nousemassa Chicagossa isoon rooliin? ”Mahdollisuus näyttää, mistä hänet on tehty”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksissa puhaltavat uudet tuulet. Seura ei tehnyt jatkosopimusta pitkäaikaisen ykkösvahti Corey Crawfordin kanssa. Nyt kovaa menestystä viime vuosikymmenellä niittänyt Chicago lähtee seuraavaan kauteen ilman selkeää ykköstorjujaa.

Ykkösvahdin paikasta taistelee kolme nimeä: Malcolm Subban, Collin Delia ja Kevin Lankinen. Subban on NHL-otteluilla mitattuna kolmikon kokenein. Lankinen puolestaan on potentiaalisin nimi pitkällä tähtäimellä.

Vaikka ykkösvahdin roolia ei vielä ensi kaudella irtoisikaan, kaavaillaan Lankiselle isoa roolia Chicagossa.

– Iso osa maalivahtipelistä on henkinen osuus, itsevarmuus ja ymmärrys siitä, että on siellä missä pitääkin ja pystyt ottamaan joukkueita harteillesi ja voittamaan otteluita yksistään. Hän näytti sen jo Suomen kanssa, Chicagon apulais-GM Mark Eaton kommentoi.

– Tänä vuonna tulee olemaan hienoja mahdollisuuksia näyttää, mistä hänet on tehty.

Lankinen torjui Suomen maailmanmestaruuteen vuonna 2019. Viime kaudella hän pelasi AHL:ssä 21 ottelua torjuntaprosentilla 90,9.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!