Arvio: näihin seuroihin Granlund, Vatanen ja Haula päätyvät NHL:n vapailla markkinoilla

© Kuva: Getty Images

NHL:n offseason on jo pitkällä, minkä vuoksi kaikkien kolmen nimekkäimmän vapaan suomalaispelaajan löytyminen yhä tässä vaiheessa sopimuksettomien pelaajien listalta herättää ihmetystä.

The Score -sivusto arvioi, mihin seuroihin tämän hetken parhaat vapaana olevat NHL-pelaajat tulevat päätymään. Tässä sivuston arviot suomalaispelaajien osalta.

Erik Haula: San Jose Sharks

– Sharksin sentteriosasto on heikko. Logan Couture ja Tomas Hertl muodostavat vahvan kärkikaksikon, mutta alemmat ketjut muodostavat ongelman. Haula on paras vapaana oleva sentteri, eikä hänen palkkansa luulisi nousevan liian isoksi.

Mikael Granlund: Florida Panthers

– Panthers menetti kokonaisen top 6 -ketjullisen verran miehiä tämän vuoden aikana (Vincent Trocheck, Jevgeni Dadonov, Mike Hoffman). Korvaajiksi seura hankki Patric Hörnqvistin ja Alexander Wennbergin.

Floridan kakkosketjun maalinteko on nyt valtava ongelma. Tämä puhuu Granlundin hankinnan puolesta, joka on Hoffmanin ohessa paras vapaana oleva hyökkäyssuunnan pelaaja. Floridan kevyt verotus saattaisi tuoda Granlundin seuraan hieman markkinahintaa edullisemmalla sopimuksella.

Sami Vatanen: Philadelphia Flyers

– Flyers menetti Matt Niskasen tämän lopetettua yllättäen uransa. Erik Gustafsson vuoden sopimuksella on hyvä hankinta, mutta hänen ei odoteta pelaavan isoja minuutteja Ivan Provorovin rinnalla Niskasen tavoin. Vatanenkaan ei olisi kaikista optimaalisin pelaaja rooliin, mutta hän on silti jäljellä olevista paras vaihtoehto. Vatanen on merkkauttanut vähintään 21 minuutin keskimääräisiä jääaikoja kuuden peräkkäisen kauden ajan.

Seuralla on 4,8 miljoonaa dollaria vapaata tilaa palkkakatossaan, joskin osa siitä menee nuoren Philippe Myersin sopimukseen.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!