Joka vuosi NHL:n kirkkaimpiin tähtiin tulee muutama uusi nimi lisää. NHL.com on julkaissut listan kymmenestä pelaajasta, jotka ovat mahdollisia läpimurtopelaajia ensi kaudelle.

Ilja Samsonov pelasi vakuuttavan kauden Washington Capitalsissa. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 91,3 ja hän torjui 26 ottelusta 16 voittoa. Ensi kaudella nuori venäläinen nousee ykkösvahdin rooliin, ja häneltä voi odottaa lisää kehitysaskeleita.

Dallas Stars ylsi yllättäen NHL-finaaleihin saakka. Yksi joukkueen pudotuspelien parhaista onnistujista oli Denis Gurianov. Venäläistykki iski 17 tehopistettä 27 pudotuspeliottelussa. Calgary Flamesia vastaan hän iski neljä maalia yhteen matsiin.

Chicago Blackhawksin Kirby Dach pelasi kenties parhaan tulokaskauden oman ikäluokkansa pelaajista. Hänen kehityskaarensa näkyi erityisesti pudotuspeleissä, joiden aikana hän nakutti yhdeksässä ottelussa kuusi tehopistettä.

NHL.comin läpimurtopelaajat:

  1. Ilja Samsonov, Washington Capitals
  2. Victor Olofsson, Buffalo Sabres
  3. Denis Gurianov, Dallas Stars
  4. Elvis Merzlikins, Columbus Blue Jackets
  5. Charlie McAvoy, Boston Bruins
  6. Kailer Yamamoto, Edmonton Oilers
  7. Adam Fox, New York Rangers
  8. Nick Suzuki, Montreal Canadiens
  9. Kirby Dach, Chicago Blackhawks
  10. Anthony Beauvillier, New York Islanders