Columbus Blue Jacketsin riveissä vahvan kauden pelanneen hyökkääjä Gustav Nyquistin sesonki sai ikävän päätöksen, kun 31-vuotias ruotsalainen loukkasi NHL:n kuplapudotuspeleissä olkapäänsä.

Vamma osoittautui lopulta ikäväksi ja olkapää jouduttiin leikkaamaan.

– Operaatio suoritettiin tiistaina Clevelandissa. Lepo ja kuntoutus pudotuspelien jälkeen eivät auttaneet, joten minun oli tehtävä asialle jotakin, Nyqvist toteaa SportExpressenille.

Vamma pitää laiturin sivussa arviolta 5-6 kuukautta ja se miten paljon hän menettää seuraavasta NHL-kaudesta riippuu paljolti siitä milloin tuleva taalaliigasesonki ylipäätään saadaan käyntiin. Varsinkin Yhdysvallat kärsii edelleen pahasta koronaviruskurimuksesta.

Päättyneellä kaudella 70 ottelussa 41 (15+27) tehopistettä paukuttanut Nyquist oli Blue Jacketsin sesongin toiseksi paras pistenikkari ja odottaa kaikesta huolimatta innolla tulevaa.

– Tulee olemaan todella kiinnostavaa uusien hankintojen jälkeen. Myös joukkueen nuoret pelaajat ottavat taas uusia askeleita, joten olen todella innoissani ryhmästämme, Nyquist vakuuttaa viitaten muun muassa ”sinitakkeihin” saapuneisiin Max Domiin ja Mikko Koivuun.

Nyquistillä on keskimäärin 5,5 miljoonan dollarin vuositulot takaavaa sopimustaan vielä kolme kautta jäljellä. Hän on alun perin Detroit Red Wingsin kesän 2008 NHL-draftin neljännen kierroksen varaus.