NHL-toimittaja paljastaa: tällaisia tarjouksia Buffaloon päätynyt Taylor Hall sai muualta

© Kuva: Getty Images

NHL:n vapaiden markkinoiden isoimman vonkaleen Taylor Hallin päätyminen vuoden ja kahdeksan miljoonan dollarin sopimuksella heittopussijoukkue Buffalo Sabresiin yllätti monet kiekkojännärit UFA-markkinoiden alussa.

TSN:n arvostetun toimittaja Frank Seravallin tuorein paljastus muiden seurojen tarjouksista laittaa asioita kuitenkin uuteen perspektiiviin, sikäli kun toimittajan tiedot pitävät paikkansa.

Seravallin väitteen mukaan ensi kauden suurimpien mestarisuosikkien joukkoon lukeutuva Colorado Avalanche olisi tarjonnut marraskuussa 29 vuotta täyttävälle tähtihyökkääjälle vuoden sopimusta vain neljän miljoonan dollarin vuosipalkalla. Hallin NHL-uran ensimmäinen seura Edmonton Oilers taas olisi lyönyt pöytään vain hieman suuremman, vuoden ja 4,75 miljoonan taalan tarjouksen.

Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman puolestaan kertoo Hallin saaneen myös useita muita tarjouksia, joskin myös näissä tapauksissa vuosipalkka olisi pyörinyt 4-5 miljoonan dollarin välimaastossa. Friedman väittää lisäksi Columbus Blue Jacketsin tarjonneen Hallille monivuotista sopimusta, joskin siinäkään tähden palkka ei olisi noussut yli viiden miljoonan dollarin per kausi.

Sabres löi toisin sanoen Hallin eteen lähes puolet kovemman tarjouksen muihin verrattuna. Solmimalla vain vuoden mittaisen sopimuksen Hall varmisti samalla sen, että mies pääsee pelaamaan tulevan kauden NHL:n parhaimpiin senttereihin kuuluvan Jack Eichelin rinnalla ja nostamaan arvoaan ensi kesän UFA-markkinoille.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!