Ensi vuonna jysähtää? Suomalaislupaus komeilee 2021 varaustilaisuuden ykkösnimenä

© Kuva: Leijonat.fi

Vain päivä edellisen NHL:n varaustilaisuuden päätyttyä Pohjois-Amerikassa ryhdytään jo laatimaan listaa seuraavan vuoden kärkilupauksista. Kun nuoria pelaajia seuraavan kerran varataan, saattaa suomalaisille olla tulossa jättipotti.

The Athletic -toimittaja Corey Pronmanin alustavassa rankingissa ykkösenä komeilee nimittäin Kärppien sentterilupaus Aatu Räty. Listan kokoamisessa auttoivat useat NHL-kykyjenetsijät.

Pronmanin mukaan Räty ja puolustaja Owen Power saivat kykyjenetsijöiltä tasapäin ääniä ykkössijalle, joten kaksikon järjestykseen laittaminen ei ollut helppoa.

Rädyn kovimpia valttikortteja ovat pelaaminen miesten sarjassa ja vahvat esitykset U18-maajoukkueessa. Pronman on vakuuttunut nuoren sentterin taitotasosta jo tässä vaiheessa.

– Rädyllä on huikeat kädet ja hyökkäyspään vaistot ja hän on keskivertoa parempi luistelija, Pronman kirjoittaa.

Aivan kirkkaimpien, NHL:ää dominoivien huipputalenttien kategoriaan Räty ei mahdu, mutta vertailukohdatkin ovat todella kovia.

– Hänen taitotasonsa on korkealla, mutta se ei hyppää silmille samoin kuin Jack Hughesin tai Alexis Lafrènieren, Pronman pohtii.

LIVE-SEURANTA KÄYNNISSÄ! NHL Suomen LIVE-seuranta mukana NHL Free Agencyn tapahtumissa koko perjantain kello 17 alkaen! Tuoreet sopimukset, varmistuneet siirrot ja kuumimmat huhut reaaliajassa TÄÄLTÄ!

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!