NHL:n arvokkaimman pelaajan Conn Smythe -palkinto kolmatta kertaa Ruotsiin

© Kuva: Getty Images

Upean pudotuspelisyksyn pelannut Tampa Bay Lightning juhlii Stanley Cupin mestaruutta joukkueen napattua ratkaisevan neljännen voittonsa finaalisarjassa Dallas Starsia vastaan varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa.

Pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe -palkinnon vei nimiinsä mestarijoukkueen ruotsalaispuolustaja Victor Hedman, josta tuli samalla kolmas ruotsalainen kyseisen pystin voittanut pelaaja.

NHL:n parhaaksi puolustajaksikin kertalleen urallaan valittu 29-vuotias Hedman teki voitollaan seuraa Nicklas Lidströmille (2002) sekä Henrik Zetterbergille (2008), jotka palkittiin pudotuspelien arvokkaimman pelaajan pystillä Detroit Red Wingsin voittaessa mestaruuden vuosituhannen alussa.

Edellisen kerran Conn Smythe -palkinto meni puolustajalle vuonna 2015, jolloin sen nappasi Chicago Blackhawksin mestariksi johdattanut Duncan Keith. Kaikkiaan puolustajat ovat vieneet Conn Smythen nimiinsä vain kymmenen kertaa NHL:n historiassa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!